by Vicboe 

Maak een tekening voor de gorilla’s

0 Comments

kids for virunga

Het Virungapark in Congo beschermt zowel de gorilla’s als de natuur. Natuur die ook voor ons belangrijk is want het park is nog één van de resterende groene longen van deze aarde. Het wordt gerund door een Belg, Emanuel de Merode.

Het park werd in 1925 in het toenmalige koloniaal gebied Belgisch-Congo gesticht als ‘Nationaal Park Koning Albert’ (naar koning Albert I) en was daarmee het eerste nationaal park van Afrika. In 1979 is Virunga door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. In juni 2013 bevestigde het Werelderfgoedcomité de status van bedreigd erfgoed. Het park wordt bedreigd door illegale houtkap en stroperij op grote schaal.

Op dit moment loopt er een actie onder de titel: Kids for conservation: mountain gorilla design competition. Er wordt gevraagd dat kinderen een superdesign maken van een gorilla om op een t-shirt te drukken. Plaats de tekening of het schilderwerkje op instagram met de hastag #kidsforvirunga. De beste ontwerpen maken kans om verkocht te worden via de onlineschop. De opbrengst van de verkoop gaat naar de gorilla’s. De winnaar krijgt ook een geschenk. Je kan indienen tot 24 september.

Het Virunga-park kan je altijd steunen door een donatie of door iets te kopen op hun online webshop. En wie van de papa’s of mama’s fan is van Planet of the apes kan altijd nog eens de films kopen of een gadget van de films van Planet of the apes aanschaffen. Je steunt er dan ons project Bokido mee.

About the author 

Vicboe

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates