by Vicboe 

De superkracht van Harry Potter

0 Comments

superkracht van Harry Potter

Harry Potter bezit één hele sterke superkracht. Logisch, zal je denken: dat is zijn toverkracht. Nee, het is een andere kracht die er telkens opnieuw voor zorgt dat hij Voldemort overwint. Het is de superkracht die alle superhelden bezitten, de eerste wet van de superhelden die je terug kan vinden op onze superheldenpagina. De wet van de liefde.

Het is altijd de liefde die wint bij Harry Potter. Door de liefde van zijn moeder ontsnapt hij als baby aan de doodsvloek van Voldemort. Zijn moeder geeft haar leven voor hem zodat hij door een schild wordt beschermd en de vloek Voldemort raakt. Hij wordt nog een tweede keer gered door de liefde. Voldemort moet gedwongen zijn lichaam verlaten omdat Harry nog altijd de liefde van zijn moeder bij zich draagt. Voldemort kan de aanraking ervan niet verdragen.

In de vijfde film neemt Voldemort bezit van Harry’s lichaam, maar opnieuw moet Voldemort vluchten. De herinneringen van Harry aan liefde en vriendschap zijn ondraaglijk voor Voldemort.

Uiteindelijk moet Harry zelf sterven omdat hij een deel van Voldemort, een greuzelement, in zich heeft. Uiteindelijk is het opnieuw de liefde die hem helpt, onder andere de liefde van Narcissa voor haar zoon Draco.

https://youtu.be/FESRPdak9Uw

De wet van de liefde vind je nog in veel andere superheldenfilms terug, alleen vergeten we soms. Dingen die je uit liefde doet, die maken veel meer kans op succes. Door aan Harry Potter te denken kan je jezelf herinneren aan het belang van de wet van de liefde. Alleen daarom is een gadget van Harry Potter niet gewoon iets voor fans, maar ook een reminder aan de wet van de liefde.
Gadgets van Harry Potter zijn nu in reclame op Bookspot. Je kan nog andere gadgets van Harry Potter vinden op Fanssite. Zodat we de wet van de liefde van de superhelden niet vergeten. Zelfs niet als we ondertussen volwassen zijn.

En de nostalgici kunnen nog altijd terugkijken naar de films of DVD’s of een boek terug lezen. Laat je kinderen dus zeker kennis maken met Harry Potter voor de boodschap die zij onbewust meekrijgen. Misschien ontdek je nog andere wetten van superhelden die in Harry Potter verwerkt zijn?

Lees ook bij Bokido:

Superhelden mediteren

Foto: Rae Tian via Unsplash

About the author 

Vicboe

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates