We tobben allemaal, zeker als we het moeilijk hebben door ziekte, overlijden, financiële problemen enzovoort.... Het heeft geen zin te proberen er niet aan te denken, dat heeft een averechts effect. Soms is het beter om te denken dat de gebeurtenis onvermijdelijk was, maar hoe krijg je jezelf zover om geen schuldgevoel te hebben ? Door er een verhaal over te schrijven. De auteur vervolgt : "Patiënten die elke dag een kwartier schrijven over hun dagelijkse zorgen en kwellingen, voelen zich beter over wat hun is overkomen. Je voelt je minder schuldig dat je bepaalde gebeurtenissen niet hebt vermeden; je voelt je er minder verantwoordelijk voor. Het gaat lijken alsof ze toch wel gebeurd zouden zijn."
 
Zoals al elders op deze blog staat : het is vaak veel gemakkelijker om je verhaal op te schrijven dan om het mondeling te vertellen waar je mee worstelt. Je verhaal delen, helpt mensen die niet in die situatie zitten of mensen die in een gelijkaardige situatie zitten. En helpt ook je omgeving om beter te begrijpen wat er in je omgaat. Dat geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen.
Daarom dat wij bij Bokido mensen hun eigen verhaal willen laten vertellen in een eigen strip of boek. Zeker voor kinderen en jongeren is het belangrijk om zich te uiten. Als een ouder ziek is, als een grootouder overlijdt, als het thuis iets minder gaat, als het met een vriendje niet goed gaat,.... Niet op internet of sociale media want je gooit niet alles in het openbaar, maar op de ouderwetse manier op papier, gegeven aan diegenen waarvan het belangrijk is dat zij het lezen. En wie weet is een Bokidobox een stap naar een eigen boek ?