WELKE BOXEN ZIJN ER ?

Er zijn 3 mogelijkheden : box "mijn stripverhaal" om een strip te maken, de box "mijn verhaal" om een eigen boek te maken en de box "mijn tekeningen" om enkel tekeningen te laten drukken in een eigen boek.

 

KAN JE OOK VIA DE COMPUTER WERKEN IN PLAATS VAN MANUEEL ?

Je kan een sjabloon in word (.docx) downloaden via onze downloadpagina. Het sjabloon is enkel bedoeld voor de binnentekst van het boekje. De voorpagina en achterpagina zitten in de box en stellen we voorlopig nog niet elektronisch ter beschikking omdat we tekenen belangrijk vinden, tenzij je er achter vraagt. Dat kan altijd per mail bokido@proximus.be. Misschien dat we het in de toekomst ook elektronisch ter beschikking stellen bij grote vraag.  Vergeet echter niet dit blogbericht te lezen dat met de hand schrijven beter is voor ons brein !

 KAN IK HET BOEKJE OF DE STRIP OOK PER PDF BEZORGEN ?

Dat kan ook via bokido@proximus.be. U hoeft de retouromslag dan niet te gebruiken en moet niet via een postbus passeren. We sturen u een ontvangstbevestiging binnen de 7 dagen zodat u weet dat we het werkstuk van uw kind ontvangen hebben.

NEEM IK EEN KOPIE VOOR IK HET BOEKJE OPSTUUR ?

Je neemt inderdaad best een kopie vooraleer je een boekje opstuurt. We weten dat niemand onfeilbaar is, ook de verzenddiensten niet. Dus hou het werkstuk waar je kind zo lang aan gewerkt heeft veilig en kopieer het. Bij verlies kan altijd van de kopie (neem aub een goede kopie) ook nog gebruikt worden om een boekje te maken.

 

BRENGEN JULLIE VERBETERINGEN AAN AAN HET BOEKJE ?

Neen, wij brengen geen verbeteringen aan. Kijk dus goed of alle potloodlijntjes weggegomd zijn. Verbeter zelf spelfouten. Zorg voor gebruik van duidelijke stiften en kleurpotloden. Het enige wat wij doen voor kindjes die vergeten een kaft te maken of dit niet kunnen, is dat wij zelf nog wel eens een kaft zouden maken, maar hou er rekening mee dat het dan langer duurt om het boekje gedrukt terug te krijgen.

 

HOE LANG IS DE LEVERINGSTERMIJN ?

Wij werken met vrijwilligers. Dus hou er rekening mee dat het 2 weken kan duren vooraleer je een  gedrukt boekje of stripverhaal terug krijgt via de post. Maar wachten op een verrassing, maakt het extra leuk. We sturen een bericht als het boekje opgestuurd wordt per brievenbuspost.

 

KAN JE STRIPS OF BOEKJES BIJBESTELLEN ?

Je hebt een leuk (strip-)verhaal of boekje gemaakt en je wilt een aantal extra exemplaren om uit te delen aan familie, vrienden of om te verkopen voor een goed doel ?

Neem contact op en wij bezorgen u een voorstel volgens het aantal dat u wenst.

 

KAN IK EEN TWEEDE BOX BESTELLEN ZONDER DE STIFTEN ENZ... WAAR ENKEL MAAR DE SJABLONEN IN ZITTEN ?

Dat kan je via de "light-versies". Deze bevatten enkel de sjablonen.

 

WIE IS ER EIGENAAR VAN DE STRIP OF HET BOEKJE ?

Het boekje of de strip blijft volledig het eigendom van het kind of de jongere die het gemaakt heeft. Zij bezitten het auteursrecht. Wij drukken de strip of het boekje alleen maar.

Je kan wel altijd als je je eigen strip of boekje hebt, op facebook of instragram dit vermelden.

We vragen dan alleen om te verwijzen naar Bokido met #bokido of #bokidobox. En als je er geen probleem mee hebt, dan vermelden we jouw strip of boekje ook op onze accounts. Op onze facebookaccount zal in de toekomst ook een groep gemaakt worden voor onze "auteurs" waar hun strip of boek kan worden vermeld. Zo kunnen "auteurs" of ouders van "auteurs" met elkaar in contact komen.

 

 IK WIL GROTE AANTALLEN LATEN DRUKKEN  ?

Neem contact op via ons contactformulier of onze mail bokido@proximus.be

 

KAN EEN BOX OOK VOOR EEN SCHOOL OF VERENIGING  ?

Stuur een mailtje en we zorgen voor een gepersonaliseerd aanbod.

Maak met iedereen samen een stripverhaal of verhaal. Het is leuk, leerrijk en creatief.

Via de verkoop van je strip of je boek kan je op een originele manier aan fondsenwerving doen voor je school of je vereniging. En je lezers kan je een ander beeld tonen van de school of vereniging.

Je steunt ondertussen ook een sociaal doel, naast het eigen doel van je school of vereniging.

 

KAN IK ALS VOLWASSENE OOK GEBRUIK MAKEN VAN DE BOX ?

Alhoewel je niet tot onze doelgroep behoort : ja, dat kan perfect. Er staat geen leeftijd op jong zijn.

Wil je een uitgebreider verhaal of stripverhaal printen, neem dan contact op via het contactformulier op deze pagina.

En heb je hulp nodig voor het maken van een kaft ? Wij kunnen dat voor jou doen, kijk maar naar het voorbeeld van Maja.

 

HOE ZIT HET MET DE PRIVACY ?

Als je hier klikt, vind je onze privacyverklaring. Heb je nog vragen of wil je je gegevens consulteren of verwijderen ? Dat kan via bokido@proximus.be.

 

IK BEN NIET TEVREDEN ?

Wij wensen dat onze klanten tevreden zijn, zeker de mini-klanten.

Neem gewoon contact op en wij kijken hoe we uw probleem kunnen oplossen.

 

HOE KUNNEN  WE VZW CUNAMOSTEUNEN ?

Als je vaak iets koopt op het internet, kan je ons altijd steunen via onze trooperpagina. Het kost jou niets. Ga eerst naar onze trooperpagina, zoek je webshop en klik er op. De webshop schenkt een percentage van het aankoopbedrag aan onze vereniging.  Onze trooperpagina is : www.trooperbe/cunamo 

We zoeken ook nog sponsors om van dit project een succes te maken en zoveel mogelijk kinderen aan het tekenen, schrijven en lezen te krijgen. Interesse ? Bezoek onze sponsorpagina en vraag een sponsormap.

We hebben reeds sponsoring ontvangen van : JCI Knokke-Heist (www.jcikh.be) en vertalingsbureau Conducta (www.conducta.be), naast de bijdrage van de jeugdauteurs, Standaard Uitgeverij en Merho.

We zoeken ook nog grafische ondersteuning om onze instructieblaadjes leuker te maken en het boekje schrijfmagie verder op te vrolijken. Interesse ? Mail naar bokido@proximus.be

Wil je ons als vrijwilliger op een andere manier ondersteunen door bijv. eens boekjes af te halen bij de drukker of andere logistieke taken te verrichten, kan je ook met ons contact opnemen op bokido@proximus.be

KAN MIJN KIND LES VOLGEN OM EEN EIGEN BOEKJE TE MAKEN ?

We hopen in de toekomst dit te kunnen aanbieden als we voldoende sponsors of vrijwilligers die hierover les kunnen geven, gevonden hebben.

Een namiddag in de schoolvakanties of het weekend waar een illustrator of jeugdauteur komt toelichten hoe je best een verhaal schrijft of een stripverhaal maakt.