handen bokido
Voor meer informatie

Waarom deze boxen ?

Iets nieuws leren zorgt er voor dat er in het brein meer verbindingen groeien tussen de neuronen.  Hoe meer verschillende soorten dingen die je leert of bedenkt, hoe meer je kunt leren, begrijpen en genieten. Hoe meer je oefent zonder op te geven, hoe meer je leert. Fouten maken, is één van de beste manieren waarop je brein groeit en dingen leer. Als je geen fouten durft maken, geef je je brein niet de kans om te groeien. (DEAK, J. en ACKERLEY, S., "Je fantastische elastische brein", Bazalt, 2010).

Met de boxen in dit project Bokido wil vzw Cunamo kinderen/jongeren leren om te houden van uitdagingen, om nieuwsgierig te zijn, ook naar fouten, om te genieten van inspanningen en om te blijven leren. Met uiteindelijk als doel hun eigen zelfvertrouwen te versterken.

Meer uitleg over ons brein en mindset kan je vinden op onze blog, waar we regelmatig wetenswaardigheden over leren, ons brein en andere achtergrondinformatie zullen posten. Net als tips voor spelletjes tijdens vakanties, enzovoort. Interesse ?

Schrijf je dan in als Bokido-VIP, ontvang onze nieuwsbrief en geniet van regelmatige tips en kortingen.

Waarom  de boxen "mijn stripverhaal" ,  "mijn verhaal" en "mijn tekeningen" ?

Recent zijn er een aantal persartikelen verschenen of nieuwsberichten uitgezonden :

"Vlaanderen presteert ondermaats voor begrijpend lezen."  (Het Nieuwsblad)

"Vlaamse leerlingen lezen minder goed dan 10 jaar geleden." (VRT)

"Steeds meer kinderen hebben problemen met schrijven : 'onleesbaar, te langzaam of pijnlijk" (Het Laatste Nieuws, De Morgen)

"Omdat steeds meer kinderen problemen hebben op school : 'Maak van schrijven een apart vak op school." (Het Laatste Nieuws)

"Vlaamse kinderen scoren het slechtst in lezen...onze 10-jarigen hebben 6 maand achterstand in vergelijking met 10 jaar geleden." (Newsmonkey)

"Dokters trekken aan de alarmbel : kinderen weten niet meer hoe ze een pen moeten vasthouden" (Nieuwsblad)

 

Hoe kan je ons steunen ?

- Door bij een simpele aankoop via het internet, eerst naar www.trooper.be/cunamo te gaan dan naar de webwinkel naar keuze. Een deel van je aankoopprijs (je betaalt niets meer), schenkt de onderneming waar je iets koopt, aan onze vereniging. De meeste grote ondernemingen zijn vermeld.

- - Door te sponsor te worden in ruil voor visibiliteit en andere leuke zaken. Neem een kijkje op onze sponsorpagina en vraag een sponsormap aan.

 

Vzw Cunamo is gevestigd in het kunstenaarsdorp Lissewege.

Het doel van de vereniging is : "Een duurzame samenleving stimuleren via creativiteit, de ontwikkeling van innovatieve deelplatformen en de educatie van kinderen en jongeren waarbij de nadruk wordt gelegd op het ontwikkelen van talenten. Zij heeft als doelstelling het grote publiek vertrouwder te maken met creativiteit en deelplatformen, zowel jong als oud.  Tevens om het grote publiek er van bewust te maken dat mensen met een beperking of een ziekte deel kunnen uitmaken van de gewone maatschappij en aangepaste werkzaamheden kunnen verrichten. Bij elke activiteit zal één of meerdere sociale doelen gesteund worden zodat mensen de kans krijgen om zich onbaatzuchtig in te zetten voor onbaatzuchtige ondersteuning bij de aankoop van creatieve werken in gelijk welke zin."

In het project bokido  wordt bij de aankoop van elke educatieve box (1 euro per box) een sociaal doel gesteund. Volgend sociaal doel wordt gesteund om kinderen in armoede te helpen : Pelicano Foundation (www.pelicano.be) en vzw Bednet (www.bednet.be).

Vzw Cunamo wil van dit project een succes maken.

Een succes door de kinderen en jongeren hun verhaal te laten vertellen. Een succes voor die kinderen en jongeren.

Want dat is uiteindelijk wat telt : je verhaal kunnen vertellen en het delen, wat je leeftijd ook is.