Superheldenpagina

Jouw kind is een superheld. Uniek met zijn eigen talenten.
Zelfs al ziet het de dingen anders, is het liever op zichzelf of nogal druk.

Een superheld gelooft in zichzelf, weet dat hij iets unieks kan en vertrouwt op zichzelf. Een superheld gelooft in zijn superkracht. Een superheld is sterk, maar hoeft niet altijd sterk te zijn. Een superheld kan kwetsbaar zijn.

Door de talenten van je kind te ontwikkelen, leer je je kind zijn superkracht te ontdekken. Dat kan lezen, tekenen of schrijven zijn, waarbij de bokidobox kan helpen of rekenen, voetballen of muziek. Gelijk wat het talent van je kind ook is, het kan dromen om met zijn superkracht een superheld te zijn. Daarom wil Bokido kinderen stimuleren om hun creativiteit te ontwikkelen.

Met welke superheld kan jouw kind zich identificeren?

Het kan een stimulans zijn voor een kind om de superheld die hij of zij bewondert te zien of zich erin te verkleden om zo gemotiveerd te zijn om dat talent dat hij of zij heeft te kunnen ontwikkelen tot zijn of haar superkracht. Een kind dat zich optrekt aan batman die als hij ’s morgens wakker wordt batman op zijn nachttafeltje ziet staan, wordt direct herinnerd aan zijn superkracht zoals batman.

En wees eens eerlijk, zelf wil je toch stiekem ook een superheld zijn?

Alle superhelden hebben een aantal wetten waar zij zich aan houden. Ken jij ze? Ze helpen je kind om door het leven te gaan. Dit zijn de 7 wetten van de superheld:

1. De wet van de liefde.

Hou eerst en vooral van jezelf. Wie van zichzelf houdt, zal ook van anderen houden en voor hen openstaan. Liefde is de basis van alle respectvolle relaties.

2. De wet van verandering

Alles verandert, alles is in beweging. Geen enkele situatie blijft dezelfde. Je kan altijd groeien en veranderen.

3. De wet van kracht

Iedereen heeft een eigen superkracht en kan meer dan hij of zij denkt.

4. De wet van creativiteit

Superhelden weten dat creatief zijn belangrijk is. Dat voor elke probleem of voor elke hindernis er altijd een oplossing bestaat.

5. De wet van intentie

Gedachten worden daden. De intentie om iets te doen, zorgt ervoor dat iets zich inderdaad voordoet.

6. De wet van de balans

In balans zijn van geest, gevoel en lichaam is belangrijk om gezond te kunnen functioneren. Het ene kan niet zonder het andere.

7. De wet van het dagdromen

In jezelf keren, mediteren, stilstaan bij jezelf is nodig om jezelf goed te leren kennen. Om zelfvertrouwen en creativiteit te bezitten. Je hebt het niet nodig om je te laten verstoren door de wereld om je heen. Door te dagdromen word je creatief. Ook superhelden doen soms aan dagdromen, staan stil bij zichzelf.

Wie meer wilt weten over de wetten van de superhelden, kan het boek van Deepak Chopra hierover lezen.

GlobeVink


Bokido is een onderdeel van GlobeVink, een selfpublishing uitgeverij op Amazon.

Kom in contact met ons

  • Bokido by GlobeVink